Υλικά για 4 - 6 άτομα
Για τα φαλάφελ
- 3/4 του φλιτζ. κουκιά ξερά
- 3/4 του φλιτζ. ρεΒίθια ξερά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλάκια κύμινο
- 2 κουτ. κόλιαντρο φρέσκο
- πιπέρι καγιέν
- αλάτι , πιπέρι, ελαιόλαδο
Για το ταμπούλι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα σε κύβους
- 1 φλιτζ. πλιγούρι
- 1/2φλιτζ. φύλλα δυόσμου
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3-4 κουτ. ελαιόλαδο
- το χυμό λεμονιού
- 2 φλιτζ. νερό
- κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα φαλάφελ
- Μουσκεύουμε τα κουκιά 48 ώρες και τα ρεβίθια 12-15 ώρες περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Τα περνάμε από το multi. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το κόλιαντρο, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνουμε να σταθούν 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Για το ταμπούλι
- Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό μαζί με το χυμό λεμονιού.
- Μόλις μαλακώσει, το στραγγίζουμε καλά και ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο και έξτρα λεμόνι, αν χρειάζεται, και το βάζουμε στο ψυγείο για να είναι δροσερό και τραγανό.
- Το σερβίρουμε με τα ζεστά φαλάφελ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !