Φαλάφελ με ταμπούλι (Λίβανος)

Υλικά για 4 - 6 άτομα

Για τα φαλάφελ

  • 3/4 του φλιτζ. κουκιά ξερά
  • 3/4 του φλιτζ. ρεΒίθια ξερά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια κύμινο
  • 2 κουτ. κόλιαντρο φρέσκο
  • πιπέρι καγιέν
  • αλάτι , πιπέρι, ελαιόλαδο


Για το ταμπούλι

  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1/2φλιτζ. φύλλα δυόσμου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3-4 κουτ. ελαιόλαδο
  • το χυμό λεμονιού
  • 2 φλιτζ. νερό
  • κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα φαλάφελ

  1. Μουσκεύουμε τα κουκιά 48 ώρες και τα ρεβίθια 12-15 ώρες περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Τα περνάμε από το multi. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το κόλιαντρο, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνουμε να σταθούν 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Για το ταμπούλι

  1. Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό μαζί με το χυμό λεμονιού.
  2. Μόλις μαλακώσει, το στραγγίζουμε καλά και ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο και έξτρα λεμόνι, αν χρειάζεται, και το βάζουμε στο ψυγείο για να είναι δροσερό και τραγανό.
  4. Το σερβίρουμε με τα ζεστά φαλάφελ.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.