Υλικά
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 3 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 2 ποτήρια τριμμένη καρυδόψιχα
- 2 κουταλάκια σόδα
- 3 ποτήρια χλιαρό γάλα
- 2 κοφτές κουτ. σούπας κανελογαρύφαλλα
- 1 βανίλια σκόνη
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- ξύλο κανέλας
- φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη σόδα, τα κανελογαρύφαλλα και τη βανίλια και τα ρίχνουμε τμηματικά στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας με σύρμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την καρυδόψιχα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι για να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε προσεκτικά στο μίγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας για λίγα λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας και περιχύνουμε το γλυκό. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε το γλυκό με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !