Υλικά για 6 - 8 άτομα
- 1 κιλό κολοκύθια βρασμένα και λιωμένα με το πηρούνι
- 4 - 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 650 γρ. τυρί φέτα λιωμένη με το πηρούνι
- 1 - 1½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1/2 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 3 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε τα κολοκύθια πιέζοντάς τα σε ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 3 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το δύόσμο, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και σχεδόν 1 φλυτζάνι αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τα 2/3 της φέτας. Ανακατεύουμε καλά και αν το μίγμα ειναι πολύ νερουλό, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει πηχτό σαν το μίγμα του κέικ.
- Λαδώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Αδειάζουμε πάνω το μίγμα, το στρώνουμε καλά και προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα, πιέζοντας ώστε να χωθεί στο μίγμα.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και περιχύνουμε και το υπόλοιπο λάδι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα για 20 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να πήξει η πίτα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !