Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά για 6 - 8 άτομα

  • 1 κιλό κολοκύθια βρασμένα και λιωμένα με το πηρούνι
  • 4 - 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 650 γρ. τυρί φέτα λιωμένη με το πηρούνι
  • 1 - 1½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζουμε τα κολοκύθια πιέζοντάς τα σε ένα σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 3 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το δύόσμο, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και σχεδόν 1 φλυτζάνι αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τα 2/3 της φέτας. Ανακατεύουμε καλά και αν το μίγμα ειναι πολύ νερουλό, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει πηχτό σαν το μίγμα του κέικ.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Αδειάζουμε  πάνω το μίγμα, το στρώνουμε καλά και προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα, πιέζοντας ώστε να χωθεί στο μίγμα.
  4. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και περιχύνουμε και το υπόλοιπο λάδι.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα για 20 λεπτά.
  6. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να πήξει η πίτα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.