Μπεκρή μεζές μακεδονίτικος

Υλικά για 6 άτομα

  • 1½ κιλό μοσχάρι μπούτι ή χοιρινό κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 6 μεγάλες πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 ποτήρια του νερού κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ποτηράκι νερού λάδι
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο τυρί ρεγκάτο

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας, το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Προσθέτουμε τη δάφνη, την ντομάτα, το μπαχάρι, λίγους κόκκους πιπέρι και το διαλυμένο σε λίγο νερό πελτέ και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  3. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει, το βάζουμε σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε την επιφάνειά του με άφθονο τριμμένο ρεγκάτο, προσθέτουμε τις ροδέλες πιπεριάς και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.