Υλικά για 6 άτομα
- 1½ κιλό μοσχάρι μπούτι ή χοιρινό κομμένο σε μικρούς κύβους
- 6 μεγάλες πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 ποτήρια του νερού κρασί κόκκινο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 ποτηράκι νερού λάδι
- 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 φύλλα δάφνης
- μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
- τριμμένο τυρί ρεγκάτο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας, το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, την ντομάτα, το μπαχάρι, λίγους κόκκους πιπέρι και το διαλυμένο σε λίγο νερό πελτέ και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει, το βάζουμε σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε την επιφάνειά του με άφθονο τριμμένο ρεγκάτο, προσθέτουμε τις ροδέλες πιπεριάς και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !