Υλικά για 6 άτομα
- 1½ κιλό μπούτι μοσχαρίσιο κομμένο σε κομματάκια
- 2 κούπες κρασί μπρούσκο μαύρο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1½ κουτ. σούπας αλεύρι
- ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- μοσχοκάρυδο, ρίγανη, δάφνη, κανέλλα, μπαχάρι, θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και τον πελτέ.
- Βράζουμε πολύ καλά ώσπου να μαλακώσει το κρέας (2½ ώρες περίπου σε απλή κατσαρόλα).
- Μισή ώρα πρίν τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε τον πελτέ και αλατίζουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !