Τυροπιτάκια με κεφαλοτύρι και δυόσμο

Υλικά για 15 τυροπιτάκια περίπου

 

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • λίγο αλάτι
  • χλιαρό νερό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριιμμένο
  • 3 - 4 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ρίχνουμε νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία ζύμη λεία που να μπορεί να ανοίγεται σε φύλλο.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι.
  4. Ανοίγουμε με τη ζύμη λεπτά φύλλα και κόβουμε με μια κούπα στρογγυλά κομμάτια στο μέγεθος ενός πιάτου του καφέ.
  5. Τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε το στρογγυλό κομμάτι σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  6. Βάζουμε λίγο νερό στις άκρες του φύλλου και το πιέζουμε με τα δάχτυλα για να κλείσει.
  7. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.