Υλικά
- 10 gr. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
- 200 γρ. μεγάλα μανιτάρια
- 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλυτζάνι βραστό νερό
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
- 1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βραστό νερό και βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλυτζάνι από το ζουμί τους.
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας, το νερό και το μισό φλυτζάνι ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Ρίχνουμε μία κουτάλα από το ζωμό στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε βράζοντάς το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !