Ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα (Ιταλία)

Υλικά

  • 10 gr. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
  • 200 γρ. μεγάλα μανιτάρια
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλυτζάνι βραστό νερό
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 1 φλυτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βραστό νερό και βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλυτζάνι από το ζουμί τους.
  3. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας, το νερό και το μισό φλυτζάνι ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  5. Ρίχνουμε μία κουτάλα από το ζωμό στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε βράζοντάς το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  7. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

 

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.