Σπαγγέτι με αντζούγια και πάστα ελιάς (Ιταλία)

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 6
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 φλυτζάνια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 5 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το σπαγγέτι μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
  2. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ελιές, τις αντζούγιες, το σκόρδο, την κάπαρη και το μαϊντανό.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι στο μπλέντερ.
  4. Στραγγίζουμε το σπαγγέτι, το βάζουμε σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ελιάς και αντζούγιας, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  5. Σερβίρουμε το σπαγγέτι πασπαλισμένο με κομμάτια παρμεζάνας.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.