Μακαρονάδα με σάλτσα αντζούγιας

Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • λίγη ρίγανη
  • 6 παστές αντζούγιες
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • κομματάκια μαύρης ή πράσινης ελιάς

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
  3. Ξεπλένουμε τις αντζούγιες και τις κόβουμε σε κομματάκια και όταν γίνει η σάλτσα τις προσθέτουμε σε αυτή μαζί με τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε σε μία πιατελα τα μακαρόναι με τη σάλτσα γαρνίροντας με κομματάκια μαύρης ή πράσινης ελιάς.

 

Προσοχή στο αλάτι γιατί οι αντζούγιες έιναι ήδη αρκετά αλμυρές !

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.