Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 αγκινάρες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα κομμένα σε φετούλες
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες (βλ. μικρά μυστικά) και τις τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό και χυμό 2 λεμονιών για να μη μαυρίσουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένες αγκινάρες. Σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να τις τοποθετήσουμε σε νερό και λεμόνι.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε τα υλικά και ψήνουμε για μερικά λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τις αγκινάρες (κατά προτίμηση ζεστό), προσθέτουμε τον άνιθο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.
  5. Αν η σάλτσα μας είναι αραιή, βγάζουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να πήξει.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.