Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα από ρόκα, μαρούλι και αντίδι
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 4 φέτες μπέικον κομμένο σε φετούλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ( προαιρετικά )
- 200 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε με τα χέρια μας.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά μαζί με το κρεμμυδάκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά λάδι και σοτάρουμε το μπέικον. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο τηγάνι με μια κουταλιά λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο για 15 λεπτά προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.
- Προσθέτουμε το μπέικον, το υπόλοιπο λάδι τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 2 λεπτά και παριχύνουμε τη σαλάτα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !