Μουστοκούλουρα μαλακά

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού μούστο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μούστο, βάζουμε τη σόδα στο ποτηράκι με το κονιάκ και τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο και την κανέλα και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει ζυμώνοντας για να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να ξεκολάει από τα τοιχώματα.
  3. Πλάθουμε τα μουστουκούλουρα σε ότι σχήμα θέλουμε, συνήθως στρογγυλά, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.