Ζαρκάδι με άσπρη αρωματική σάλτσα

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας
  • 250 γρ βούτυρο
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 600 ml ξύδι
  • 70 ml άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • νερό
  • 5 φύλλα δάφνη
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες , το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα ώσπου να κοκκινίσει και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστο νερό μέχρι να ψηθεί, καλά ρίχνοντας κατά διαστήματα βούτυρο.
  2. Μόλις γίνει το κρέας το βάζουμε σε μια πιατέλα. Το βούτυρο το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
  4. Όταν ροδίσει το αλεύρι προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει το αλεύρι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Αφήνουμε
  5. να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  6. Για να σερβίρουμε κόβουμε το κρέας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.