Ζαρκάδι ψητό

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κιλά μπούτι
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • λίγα κλωνάρια σέλινο
  • λίγα κλωνάρια μαιντανό
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • ξύδι νερό

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το σέλινο, το μαϊντανό, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο και το κρέας αφού το έχουμε πλύνει καλά.
  2. Ρίχνουμε ξύδι και νερό σε ίδια αναλογία μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνουμε για 24 ώρες.
  3. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε καλά το κρέας μέχρι να κοκκινίσει.
  5. Σε ένα πυρέξ ή μια γάστρα βάζουμε το κρέας το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά  ρίχνοντας κατά διαστήματα το βούτυρο. Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαρδί για να βοηθήσουμε στο ψήσιμο του κρέατος επειδή το ζαρκάδι έχει αδύνατο κρέας.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.