Ορτύκια με κόκκινη σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 ορτύκια
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ορτύκια και τα κόβουμε σε μερίδες.
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε.
    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ορτύκια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.