Υλικά για 4 άτομα
- 4 ορτύκια
- 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- αλεύρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ορτύκια και τα κόβουμε σε μερίδες.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ορτύκια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. - Ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !