Υλικά
- 1/2 κιλό κανταΐφι
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα
- 1 κ.σ. κανέλλα
- 3 φρυγανιές τριμμένες
- 1 φλ. ζάχαρη
- ξύσμα λεμονιού
- 1600 γρ. ζάχαρη
- χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χωρίζετε σε 2 μέρη, 1/2 κιλό κανταΐφι και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ταψί αλειμμένα με λάδι.
- Απλώνετε το μισό κανταΐφι και το σκεπάζετε με 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα, ανακατεμένη με 1 κ.σ. κανέλλα, 3 φρυγανιές τριμμένες, 1 φλ. ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
- Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζετε με λάδι.
- Το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
- Χαράζετε και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
- Σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι από 1 κιλό και 600 γρ. ζάχαρη, 4 φλ. νερό και χυμό λεμονιού.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !