Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

Υλικά

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 3 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1600 γρ. ζάχαρη
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε σε 2 μέρη, 1/2 κιλό κανταΐφι και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
  2. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ταψί αλειμμένα με λάδι.
  3. Απλώνετε το μισό κανταΐφι και το σκεπάζετε με 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα, ανακατεμένη με 1 κ.σ. κανέλλα, 3 φρυγανιές τριμμένες, 1 φλ. ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
  4. Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζετε με λάδι.
  5. Το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
  6. Χαράζετε και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
  7. Σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι από 1 κιλό και 600 γρ. ζάχαρη, 4 φλ. νερό και χυμό λεμονιού.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.