Υλικά
- 1 1/2 πακέτο βούτυρο
- 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 6 αυγά
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 φλ. σιμιγδάλι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. αμύγδαλα
- χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάτε 1 1/2 πακέτο βούτυρο με 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη.
- Προσθέτετε 6 αυγά και ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά.
- Αναμιγνύετε 2 φλ. τσαγιού αλεύρι, 1 φλ. σιμιγδάλι και 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτετε το αλεύρι στο μίγμα σιγά σιγά αλληλοδιαδόχως με 1 φλ. τσαγιού γάλα.
- Στο τέλος προσθέτετε και 1/2 φλ. αμύγδαλα.
- Το ψήνετε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
- Στο μεταξύ φτιάχνετε σιρόπι με 3 φλ. ζάχαρη, 1 1/2 φλ. νερό και το χυμό 1/2 λεμονιού.
- Σιροπιάζετε με καυτό σιρόπι το γλυκό αφού κρυώσει τελείως.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !