Γιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 αυγά
  • μαϊντανός
  • βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

  1. Βράζετε 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για 15 λεπτά σε 1 φλ. νερό και αφήνετε αν κρυώσει. Προσθέτετε 1/2 κιλό κιμά, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 κουταλάκια αλάτι, 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, μαϊντανό φιλοκομμένο και λίγο πιπέρι.
  2. Πλάθετε τα γιουβαρλάκια. Ζεσταίνετε 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο και τα σωτάρετε ελαφρά. Τα βάζετε σε κατσαρόλα.
  3. Βράζετε 2 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας με 1 φλ. τσαγιού νερό, λίγο αλάτι και λίγο ζάχαρη και το ρίχνετε στα γιουβαρλάκια.
  4. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά. Αντί για ντομάτα βάζετε 3 φλυτζάνια νερό. Δένετε με 2 αυγά και το χυμό από 1 λεμόνι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.