Υλικά
- 6 μεγάλες αγκινάρες
- 1 φλ. ζωμό κρέατος
- 250 γρ. γραβιέρα
- 1 αυγό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε 6 μεγάλες αγκινάρες σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Αφού στραγγίσουν τις βάλετε σε ταψάκι, ρίχνετε 1 φλ. ζωμό κρέατος, τις περιχύνετε με 1 φλ. λάδι και τις ψήνετε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Κόβετε σε κομματάκια 250 γρ. γραβιέρα και προσθέτετε 1 αυγό χτυπημένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη.
- Βάζετε το μίγμα πάνω και μέσα στις αγκινάρες, τις αλατοπιπερώνετε τις περιχύνετε με λάδι και τις ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !