Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε 1 κιλό καλαμαράκια.
- Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με 1 κρεμύδι μέτρι ψιλοκομμένο, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι και τ’ αφήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιούν όλο το νερό τους.
- Τα σβήνετε με 1 / 2 φλ. άσπρο κρασί και ρίχνετε 3 /4 φλ. ελαιόλαδο.
- Σε λίγο προσθέστε 2 μέτριες ξεφλουδισμένες και λειωμένες ντομάτες.
- Ψήνετε σε σιγανλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !