Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ρεβύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό 2 λεμονιών
- λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
- σόδα μαγειρική
- αλάτι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζετε από το βράδυ σε νερό 1 φλ. τσαγιού ρεβύθια με 1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
- Την επόμενη μέρα τα βράζετε, τα σουρώνετε και τα περνάτε από τη μηχανή του πουρέ.
- Ανακατεύετε 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, το χυμό 2 λεμονιών, και 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι. Προσθέτετε τον πουρέ των ρεβυθιών και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε με λάδι και μαϊντανό ψιλοκομμέvo.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !