Όσπρια

Umngqusho του Nelson Mandela

Umngqusho του Nelson Mandela

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού ξηρό αραβοσιτάλευρο για χυλό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αποξηραμένα μαυρομάτικα μπιζέλια
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε το αραβοσιτάλευρο με τα μπιζέλια σ’ ένα πήλινο πυρίμαχο σκεύος.
    Τα καλύπτουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.
  2. Την επόμενη μέρα, το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε. Το ξανακαλύπτουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Και το αφήνουμε για 1 ακόμη ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθεί όλο το νερό.Εάν χρειάζεται κι άλλο νερό για να μαλακώσει ακόμη περισσότερο, τότε το προσθέτουμε λίγο-λίγο. Το αλατίζουμε στο τέλος και το σερβίρουμε ζεστό.

Λέγεται ότι ο Mandela χρησιμοποιούσε ξηρούς σπόρους καλαμποκιού, ελαφρώς κοπανισμένους και πρόσθετε στη συνταγή γλυκά φασόλια, βούτυρο, κρεμμύδι, πατάτες, πιπεριές και λεμόνι.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Maharagwe από την Κένυα

Maharagwe από την Κένυα

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι κόκκινα φασόλια
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2-3 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κουρκούμη (turmeric)
  • 3 λιωμένες πιπεριές τσίλι ή 1-1/2 κουταλιές της σούπας πιπέρι καγιέν
  • 2 φλυτζάνια γάλα καρύδας

Εκτέλεση
Βάλτε τα φασόλια σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε νερό μέχρι να καλυφθούν και βράστε μέχρι να μαλακώσουν.Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι και ρίξτε τα στα φασόλια.Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα μέχρι να μαγειρευτούν οι ντομάτες. Συνοδέψτε με ρύζι.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.