Umngqusho του Nelson Mandela
Υλικά
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού ξηρό αραβοσιτάλευρο για χυλό
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αποξηραμένα μαυρομάτικα μπιζέλια
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε το αραβοσιτάλευρο με τα μπιζέλια σ’ ένα πήλινο πυρίμαχο σκεύος.
Τα καλύπτουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα. - Την επόμενη μέρα, το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε. Το ξανακαλύπτουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Και το αφήνουμε για 1 ακόμη ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθεί όλο το νερό.Εάν χρειάζεται κι άλλο νερό για να μαλακώσει ακόμη περισσότερο, τότε το προσθέτουμε λίγο-λίγο. Το αλατίζουμε στο τέλος και το σερβίρουμε ζεστό.
Λέγεται ότι ο Mandela χρησιμοποιούσε ξηρούς σπόρους καλαμποκιού, ελαφρώς κοπανισμένους και πρόσθετε στη συνταγή γλυκά φασόλια, βούτυρο, κρεμμύδι, πατάτες, πιπεριές και λεμόνι.
Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !