Φασόλια γιαχνί με σπανάκι

Υλικά

  • 1/2 κιλό φασόλια ξερά
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • 1 κουταλάκι γλυκού ντομάτα πελτέ
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 300 γρ. λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι ζωμό από κρέας
  • λίγο άνιθο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε σε νερό που κοχλάζει.
  3. Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μόνο και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες και τον πελτέ λιωμένο σε ένα φλυτζάνι ζωμό από κρέας. Μόλις πάρουν βράση, στραγγίζουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε. Τα ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  5. Αφήνουμε να βράσουν για άλλη μισή ώρα και προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνιθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
  6. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.