Όροι Χρήσης

Όροι χρήσης του www.e-syntages.gr

1. Γενικά

α. Όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της παρούσας ιστοσελίδας (e-syntages.gr) , δηλώνετε ότι συμφωνείτε με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας συμφωνίας μεταξύ εσάς και του e-syntages.gr


β. To e-syntages.gr  μπορεί να αλλάξει, να προσθέσει ή να αφαιρέσει τμήματα της παρούσας συμφωνίας ανά πάσα στιγμή.

 

2. Περιεχόμενο

α. Το περιεχόμενο του e-syntages.gr προορίζεται για προσωπική σας, μη εμπορική χρήση. Όλο το υλικό που δημοσιεύεται στο e-syntages.gr συμπεριλαμβανομένων άρθρων, φωτογραφιών (όπου δηλώνεται), εικόνων (όπου δηλώνεται), ηχητικών κλιπ (όπου δηλώνεται) και βίντεο κλιπ (όπου δηλώνεται) προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

β. Αντιγραφή ή  αποθήκευση του περιεχομένου για κάθε άλλη εκτός από προσωπική χρήση απαγορεύεται ρητά.

γ. Το e-syntages.gr μπορεί να περιέχει περιεχόμενα  που δημιουργούνται από τρίτους, συμπεριλαμβανομένου κάθε κείμενου, φωτογραφίας, γραφικά, ήχου ή / και βίντεο. Αντιγραφή ή  αποθήκευση του περιεχομένου αυτού για κάθε άλλη εκτός από προσωπική χρήση απαγορεύεται ρητά. Το e-syntages.gr δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνο σε καμία περίπτωση για το χρήστη ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ή οντότητα, που λαμβάνει πληροφορίες από τo e-syntages.gr όσο αναφορά τυχόν ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις.

 

3. Στοιχεία εγγραφής

Το e-syntages.gr δεσμεύεται ότι δεν θα παραχωρήσει  ή θα κοινοποιήσει  τα προσωπικά  δεδομένα που παραχωρήσατε κατά την εγγραφή σας σε τρίτους.

4. Σύνδεσμοι (links)

Το e-syntages.gr περιέχει συνδέσεις (links) με άλλες σχετικές ιστοσελίδες και δεν είναι υπεύθυνο για τη διαθεσιμότητα αυτών των πόρων  ή το περιεχόμενό τους. Για τυχόν ανησυχίες η καταγγελίες σχετικά με οποιαδήποτε εξωτερική σύνδεση(links) παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή αυτής της ιστοσελίδας.

 

5. Διαφήμιση

α. Χρησιμοποιούμε διαφημιστικά προϊόντα τρίτων για την προβολή διαφημίσεων όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν πληροφορίες (μη συμπεριλαμβανομένου του ονόματός σας, τη διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου σας) σχετικά με τις επισκέψεις σας σε αυτόν και σε άλλους δικτυακούς τόπους για την παροχή διαφημίσεων για αγαθά και υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν. Αν θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρακτική αυτή και τις επιλογές σας σχετικά με τις εν λόγω πληροφορίες, όπως επίσης το πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρακτική αυτή κάντε κλικ εδώ .


β.
Το e-syntages.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τις συμβουλές και τις υπηρεσίες που παρέχουν οι διαφημιζόμενοι σε αυτό και λοιποί επαγγελματίες.

 


 

Όροι για την αποστολή συνταγών στο www.e-syntages.gr

Πριν προσθέσετε τη συνταγή σας
Βεβαιωθείτε ότι στο site δεν υπάρχει κάποια ίδια ή παρόμοια συνταγή.

Γράψτε στην αναζήτηση, επάνω δεξιά στη σελίδα, το όνομα της συνταγής, ή λέξεις του τίτλου, ακόμη και τμήματα λέξεων, μήπως υπάρχει ήδη συνταγή με το ίδιο ακριβώς όνομα (πχ κέικ μπανάνα).

Ίδιες ή παραπλήσιες συνταγές δεν εγκρίνονται, γιατί δεν θέλουμε να υπάρχουν πολλές σελίδες με συνταγές που έχουν μικροδιαφορές. Είναι καλύτερο και για όποιον θελήσει να φτιάξει τη συνταγή, να δει όλες τις παραλλαγές μαζεμένες και να αποφασίσει τι θα κάνει, παρά να χρειάζεται να ανοίγει δεκάδες σελίδες. Μπορεί να είναι κόπος, αλλά είναι λιγότερος κόπος από το να γράψετε όλη τη συνταγή, να την ελέγξει ο διαχειριστής, να βρει αυτός την παρόμοια και να μην σας την εγκρίνει.

Εφόσον δεν υπάρχει παρόμοια συνταγή, τότε προχωράτε κανονικά για να προσθέσετε τη συνταγή σας. Μόνο θυμηθείτε: όχι μόνο κεφαλαία και όχι λατινικοί χαρακτήρες (σε άλλη γλώσσα ή greeklish).

 

Οδηγίες προσθήκης συνταγών

Εφόσον βεβαιωθήκατε ότι δεν υπάρχει άλλη παρόμοια συνταγή, προχωράτε στην προσθήκη νέας.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: δεν χρησιμοποιούμε μόνο κεφαλαία γράμματα ούτε γράφουμε με λατινικούς χαρακτήρες. Συνταγές γραμμένες έτσι, δεν εγκρίνονται. Επίσης μην προσθέτετε συνταγές που έχουν copyright.

Διαβάστε το κείμενο "Πριν προσθέσετε τη συνταγή σας" από πάνω και μετά συμπληρώστε τη φόρμα προσθήκης συνταγής. Φροντίστε να γράφετε με όσο πιο σωστά ελληνικά μπορείτε.

 • Όνομα. Το ονοματεπώνυμό σας, το οποίο θα αναφέρεται μαζί τη συνταγή. Αν δεν επιθυμείτε να δημοσιοποιηθεί μπορείτε να το γράψετε στο πεδίο Σχόλια.
 • e-mail. Χρειάζεται απαραίτητα για την περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσουμε μαζί μας. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί!
 • Τίτλος. Να είναι σχετικά μικρός, και επεξηγηματικός. Δηλαδή το "νόστιμο γλυκό" δεν λέει κάτι. Ενώ το "Κέικ σοκολάτας" δείχνει αμέσως το είδος του γλυκού.
 • Περιγραφή. Είναι ένα μικρό κειμενάκι που εμφανίζεται όταν βλέπουμε τις συνταγές σε λίστα, άρα όσο πιο επεξηγηματικό είναι, τόσο καλύτερα για αυτόν που θα ψάξει.
 • Υλικά. Δεν χρειάζεται να γράψετε "Υλικά" ή να βάλετε νούμερα ή παύλες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το enter μετά από κάθε υλικό. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους. Να είστε σαφής και να γράφετε ποσότητες (όπου αυτό είναι δυνατόν).
 • Εκτέλεση. Ούτε εδώ χρειάζεται να γράψετε "Εκτέλεση" ή να βάλετε νούμερα. Πατήστε το enter μετά από κάθε βήμα. Να είστε όσο πιο επεξηγηματικοί μπορείτε, μια που μπορεί τη συνταγή σας να θέλει να την κάνει και κόσμος που δεν έχει μεγάλη σχέση με την κουζίνα.
 • Σχόλια. Εδώ γράψτε εάν έχετε κάποιο σχόλιο που θα μπορούσε να βοηθήσει όποιον την κάνει και αναφέρετε την πηγή (εάν μπορείτε). Εάν δεν έχετε κάτι να γράψετε, δεν είναι υποχρεωτικό. Επίσης αναφέρετε εδώ Μυστικά και Παρατηρήσεις για τη συγκεκριμένη συνταγή.
 • Κατηγορίες. Πρόκειται για ειδικές κατηγορίες που μπορεί να ανήκει μία συνταγή. Π.χ. αν η συνταγή μας είναι νηστήσιμη και γίνεται εύκολα και γρήγορα, αρκεί να επιλέξετε τις 2 αντίστοιχες επιλογές.
 • Θερμίδες. Εάν γνωρίζετε τις θερμίδες ανά μερίδα μπορείτε να τις αναφέρετε. Καλό θα ήταν για τους σχολαστικούς να αναγράφεται και η μονάδα μέτρησης (π.χ. Joule, Kcal)
 • Μερίδες. Εάν ξέρετε την ποσότητα που βγάζει η συνταγή σας σε μερίδες επιλέξτε το σχετικό αριθμό, δηλαδή εάν είναι για 4 άτομα, επιλέξτε  "4". Εάν φτιάχνει 2 ταψιά επιλέξτε το "2" και αναφέρετε στα σχόλια ότι φτιάχνει 2 ταψιά.
 • Φωτογραφία (εάν έχετε) της συνταγής. Φροντίστε να μην έχει copyright, να είναι με λατινικούς χαρακτήρες το όνομά της, το αρχείο να είναι jpg ή gif και να μην ξεπερνάει τα 700 pixel σε πλάτος.
 • Πατήστε "Αποστολή συνταγής" και είστε έτοιμοι!

Οι διαχειριστές θα διαβάσουν τη συνταγή, θα την εγκρίνουν (εφόσον τηρούνται οι κανόνες) και θα εμφανιστεί πλέον στις συνταγές (αυτό παίρνει συνήθως από 1 ημέρα έως μια εβδομάδα, εφόσον δεν υπάρχουν ειδικές περιστάσεις).

Να ξέρετε ότι οι διαχειριστές επιλέγουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκει η συνταγή, γι΄ αυτό εάν θέλετε να μπει σε κάποια συγκεκριμένη, καλό θα είναι να το αναφέρετε στα Σχόλια.

Επίσης εάν θελήσετε να προσθέσετε φωτογραφία ή να κάνετε κάποια διόρθωση ΑΦΟΥ έχετε στείλει τη συνταγή, τότε στείλτε ένα mail στον διαχειριστή από τη σελίδα Επικοινωνία και θα το αναλάβει εκείνος.

 

Κανόνες για ανέβασμα συνταγών

Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται αυστηρά για την αποστολή μιας συνταγής είναι οι εξής:

 1. Ψάχνουμε για ίδια συνταγή ή παρόμοια.
 2. Γράφουμε με ελληνικούς και όχι λατινικούς χαρακτήρες, πάντα βάζουμε τόνους και προσέχουμε όσο το δυνατόν να είναι ορθογραφημένη η συνταγή. Συνταγές που έχουν τα παρακάτω και αναιρούν τους κανόνες ίσως να μη γίνουν τελικά δεκτές.


Τίτλος

Σωστός τρόπος γραφής τίτλου είναι ο ακόλουθος: Αρνί στη γάστρα

 

Δίνονται τα παρακάτω παραδείγματα προς αποφυγήν:

α. αρνι στη γαστρα
β. Αρνι στη γαστρα
γ. ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
δ. Αρνι Στη Γαστρα
ε. Αρνί στη γάστρα!!!!!!!!
στ. arni sti gastraΥλικά

 • Γράφουμε την ποσότητα των υλικών αριθμημένα και όχι με γράμματα.
 • Πατάμε έντερ μετά από κάθε υλικό.
 • Δεν αριθμίζουμε τα υλικά, απλά πατάμε έντερ.

Παράδειγμα προς μίμηση: 5 ντομάτες

Παράδειγμα προς αποφυγήν: Πέντε ντομάτες

Επιπλέον, αποφεύγουμε να προσθέτουμε σημεία στίξης στο τέλος των υλικών, παράδειγμα: 5 ντομάτες. ή 5 ντομάτες!!!

 


Εκτέλεση

 • Χωρίζουμε κάθε βήμα της συνταγής με enter.
 • Αφήνουμε κενό μετά την τελεία και το κόμμα.
 • Ξεκινάμε την κάθε πρόταση με κεφαλαίο.
 • Το «και» το γράφουμε ολόκληρο και όχι συντομογραφικά πχ. κ ή &

Σημείωση:
Αν δεν τηρούνται τα παραπάνω παραδείγματα προς μίμηση και οι κανόνες προσθήκης μιας συνταγής, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μη δημοσιευθεί η συνταγή σας.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να δείτε όποια συνταγή θέλετε στο site για να δείτε τη δομή της.

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.