Ζύμες

Αγκιναρόψωμο

Αγκιναρόψωμο
Υλικά (για 1 καρβέλι)

  • 400 γρ. καρδιές αγκινάρας (στραγγισμένες και ψιλοκομμένες)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε φέτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 120 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 1 καρβέλι χωριάτικο ψωμί (κομμένο στη μέση κατά μήκος)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τις καρδιές αγκινάρας, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα κρατώντας για πιο μετά λίγη ποσότητα από τα τυριά.
  2. Αφαιρέστε την ψίχα από το κέντρο στα δύο κομμάτια του ψωμιού, αφήνοντας βεβαια κάποιο περιθώριο από τις άκρες, περίπου 1,5 εκατοστό.
  3. Απλώστε το μείγμα στο βαθούλωμα και από πάνω πασπαλίστε με το τυρί που κρατήσατε.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο, για 20 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Ψωμί του τεμπέλη

Υλικά για ένα καρβελάκι

  • 500 γρ (1 πακέτο)φαρινάπ
  • 1 κουτί μπύρα (330 ml)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνετε στη μέση μια λακουβίτσα, όπου ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
  2. Προσθέτετε λίγο-λίγο τη μπύρα ζυμώνοντας ταυτόχρονα. Συνολικά ζυμώνετε για περίπου 10 λεπτά.
  3. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί να περίπου 1 ώρα.
  4. Ζυμώνετε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού. Πασπαλίζετε με σουσάμι.
  5. Τοποθετείτε το καρβελάκι σε ταψί που έχετε λαδώσει καλά. Χαράζετε το καρβελάκι σε μερικές πλευρές για να μην ανοίξει από μόνο του.
  6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα στον αέρα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.