Εύκολη ζύμη σφολιάτας

Υλικά

  • 500 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια αλάτι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το ασπράδι του αβγού σε ένα μπολ με μια κουταλιά της σούπας κρύο νερό.
  2. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τη μαργαρίνη (αφού την έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει), το αλεύρι, το ασπράδι, το αλάτι και το μπέϊκιν πάουντερ.
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά ώστε να γίνει μία ζύμη σχετικά σφικτή που να μπορούμε να την πλάσουμε. Αν η ζύμη μας είναι πολύ σφικτή ραντίζουμε με λίγο νερό. Εάν αντίθετα είναι πολύ μαλακή τότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  4. Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο και είναι έτοιμη για χρήση.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.