Monday 27th of March 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Ζύμες

Λαγάνα παραδοσιακή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λαγάνα 

Η συνταγή αυτή για λαγάνα είναι πολύ νόστιμη και έχει γεύση σαν τα κουλούρια που πουλάνε στο δρόμο. Θα είναι πολύ ωραία και για σάντουιτς.

Υλικά (για 3 μεγάλες λαγάνες)

  • 20 γρ. νωπή μαγιά νωπή ή 2 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
  • 1/2 φλ. ζεστό χλιαρό νερό (περίπου 40°)
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι ή ταχίνι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο σουσάμι




Εκτέλεση

  1. Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό, ρίξτε λίγο από το αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτός χυλός, σκεπάστε τον με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τον σε ζεστό μέρος 12 ώρες.
  2. Κοσκινίστε σε λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τη μαγιά και 2 κούπες χλιαρό νερό.
  3. Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μιά ζύμη μάλλον μαλακιά, ελαστική και εύπλαστη. Χωρίστε τη σε 3 μπάλες (ή όσες θέλετε, ανάλογα με το μέγεθος της λαγάνας που θέλετε να φτιάξετε). Σκεπάστε κι αφήστε τις να διπλασιασθούν σε όγκο.
  4. Πατήστε κάθε μπάλα με τον πλάστη, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε 3 πίτες. Βάλτε τις στα ταψιά που θα βάλετε στο φούρνο (όσες χωράνε στο κάθε ταψί). Σκεπάστε τις κι αφήστε τις να φουσκώσουν, ώσπου να διπλασιασθούν σε όγκο.
  5. Πατήστε τις με τα δύο δάκτυλα σε διάφορα σημεία, κάνοντας βαθιές δακτυλιές σε όλη την επιφάνεια. Αλείψτε τις με λίγο νερό και πασπαλίστε τις με σουσάμι. Ψήστε τις λαγάνες στους 200° Κελσίου για 15'-20'.

Συμβουλή
Οι λαγάνες στεγνώνουν γρήγορα. Είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια μέρα. Αλλιώς, φυλάξτε τις στην κατάψυξη, κλεισμένες ερμητικά σε πλαστική σακούλα. Διατηρούνται μέχρι 3 μήνες.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Ζύμη για πίτσα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ζύμη για πίτσα

Υλικά

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 15 γρ. μαγιά
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • αλεύρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι έως ότου η ζύμη να είναι μαλακή.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

σούπα-θαλασσινών-σερβιρισμένη-μέσα-σε-ψωμάκιΥλικά για 6 άτομα 200 γρ μύδια (χωρίς το κέλυφος) 300 γρ γαρίδες αποφλοιωμένες 300 γρ πατάτες...
γουρουνόπουλο-ψητόΥλικά 1 γουρουνόπουλο περίπου 10 κιλά 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού 20 μαύρες...
αρνί-tagine Mαροκινή απόλαυση!   Υλικά• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο• 900 γρ.αρνίσιο κρέας,κομμένο σε...
γλυκό-κέικ-καρότουΥλικά (Μερίδες Συνταγής 6) 300 γρ. καρότα 200 γρ. φουντούκια 2 τριμμένες φρυγανιές 7 κουταλιές...



 


Ψηφοφορίες

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 87
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 187
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 114
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 87
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 116
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 88
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 56
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 116

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

40
3-4 φορές το μήνα
32
2-3 φορές την εβδομάδα
16
Σπάνια ή ποτέ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.