Ψάρια

Ψάρι ρολό με σάλτσα σκόρδου

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα ψαριού της αρέσκειας σας (πχ σολομού)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Για τη σάλτσα σκόρδου

  • 1 ματσάκι φρέσκα σκόρδα πολύ ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε τα φιλέτα ψαριού, βάζετε λίγο αλάτι και πιπέρι και αρχίζετε να τα τυλίγετε σε ρολό με την πέτσα του ψαριού προς τα έξω. Στερεώνετε το ρολό με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετείτε τα ρολά ψαριού σε μια ψηστιέρα ή σε ένα ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το ξύδι, το νερό και τα κρεμμύδια και τα σιγοβράζετε μέχρι να έχετε το μισό μίγμα σε όγκο. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα ψιλοκομμένα φρέσκα σκόρδα. Αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά.
  3. αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
  4. Σερβίρετε βάζοντας στο κέντρο ενός πιάτου ένα ρολό ψαριού και περιχύνετε με σάλτσα σκόρδου.


Συμβουλή: αν θέλετε να κάνετε εξοικονόμηση θερμίδων φροντίστε η κρέμα γάλακτος να είναι light ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιήσετε φρέσκο γάλα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Ψάρι με φρέσκο κόλιανδρο και ντομάτα

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 φέτες ψάρι (συναγρίδα , σφυρίδα, ροφό)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 8 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 3 ποτήρια ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αδειάζετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Μόλις γυαλίσουν και αποβάλουν τα υγρά τους ρίχνετε μέσα το κύμινο, μπόλικο πιπέρι τριμμένο και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Αλατίζετε. Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα για 10 λεπτά περίπου.
  4. Ρίχνετε τα 4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 10 λεπτά.
  5. Βάζετε μέσα τις φέτες του ψαριού και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο.
  6. Ανακατεύετε απαλά να μη σπάσουν οι φέτες ψαριού και σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα. Συνοδεύετε με άσπρο βραστό ρύζι.
  7. Σημείωση. Αν δεν είστε φίλοι του κόλιανδρου αντικαταστήστε τον με ίση ποσότητα ψιλοκομμένου φρέσκου μαϊντανού. Το αποτέλεσμα θα είναι εξ’ ίσου καλό. Επίσης δοκιμάστε αν θέλετε να προσθέσετε στη σάλτσα σας κύβους μελιτζάνας ή άλλων λαχανικών που σας αρέσουν, τα οποία θα σωτάρετε μαζί με το κρεμμύδι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.