Ψάρια

Σολομός φιλέτο μαριναρισμένος

Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα σολομού (περίπου 800 γρ.)
αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
½ φλιτζάνι βότκα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
πιπέρι μαύρο σε κόκκους

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο τάπερ τα υλικά για τη μαρινάδα και τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα σολομού, τα οποία
  2. έχετε πλύνει.
  3. Ανακινείτε καλά το τάπερ για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια σολομού με τη μαρινάδα και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
  4. Στραγγίζετε το σολομό από τη μαρινάδα του και τοποθετείτε τα κομμάτια μέσα σε πυρέξ, ρίχνοντας και 2-3 κουταλιές από τη μαρινάδα.
  5. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του φιλέτου).
  6. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται πολύ ωραία με ψητά λαχανικά και αρωματικό ρύζι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Σολομός στο φούρνο με πατάτες

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 800 γραμ. φιλέτο σωλομού
  • 6 μέτριες πατάτες
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • ¼ ματσάκι σέλινο
  • ¼ ματσάκι μαιντανό
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα φιλέτα του σωλομού και τα τεμαχίζουμε σε κομμάτια των 200 γραμ. Κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα μικρού κυδωνιού και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή ταψί βαθύ. Αλατοπιπερώνουμε, και αφού ανακατέψουμε στο χυμό της ντομάτας μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λίγο αλάτι περιχύνουμε το φαγητό μας. Πασπαλίζουμε με άνηθο μαϊντανό και σέλινο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μισή κούπα νεράκι και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Παρακολουθούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ώστε να ψηθούν οι πατάτες.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.