Ψάρια

Τσιπούρες με σέλινο λεμονάτες και light

Υλικά για 2 Μερίδες

  • 2 μέτριες τσιπούρες
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 4 κτ.σ ελαιόλαδο
  • λίγο  πιπέρι (προτιμότερο το λευκό)
  • χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και καθαρίζετε τα ψάρια
  2. Καθαρίζετε, πλένετε και το σέλινο. Το ζεματίζετε σε βραστό νερό για λίγο.
  3. Πιπερώνετε τα ψάρια και τα τοποθετείτε σε 1 μικρό πιρέξ.
  4. Σκορπάτε το σέλινο γύρω από τις τσιπούρες.
  5. Χτυπάτε το λάδι, τον χυμό λεμονιού και ½ φλιτζάνι ζωμό σέλινου κ τα περιχύνετε.
  6. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.


Ανδρουλάκη Καλλιόπη
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Τσιπούρα στο αλουμινόχαρτο

Υλικά (2 μερίδες, θερμίδες/μερίδα: 350 kcals)

  • 2 μεγάλες τσιπούρες
  • 2 καρότα (σε ροδέλες)
  • ½ μάτσο σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κτ.σ. λάδι
  • χυμός 1 λεμονιού, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τις τσιπούρες.
  2. Τις  τοποθετείτε σε ένα τετράγωνο κομμάτι αλουμινόχαρτο χωριστά την κάθε μία.
  3. Χτυπάτε το λαδολέμονο με το πιπέρι και τις περιχύνετε.
  4. Αναμιγνύετε τα λαχανικά (καρότα, κρεμμύδι, σκόρδο, σέλινο) και τα μοιράζετε στα δύο ψάρια.
  5. Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.
  6. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά.


Ανδρουλάκη Καλλιόπη
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.