Friday 28th of April 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Ψάρι με φρέσκο κόλιανδρο και ντομάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 φέτες ψάρι (συναγρίδα , σφυρίδα, ροφό)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 8 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 3 ποτήρια ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αδειάζετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Μόλις γυαλίσουν και αποβάλουν τα υγρά τους ρίχνετε μέσα το κύμινο, μπόλικο πιπέρι τριμμένο και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Αλατίζετε. Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα για 10 λεπτά περίπου.
  4. Ρίχνετε τα 4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 10 λεπτά.
  5. Βάζετε μέσα τις φέτες του ψαριού και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο.
  6. Ανακατεύετε απαλά να μη σπάσουν οι φέτες ψαριού και σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα. Συνοδεύετε με άσπρο βραστό ρύζι.
  7. Σημείωση. Αν δεν είστε φίλοι του κόλιανδρου αντικαταστήστε τον με ίση ποσότητα ψιλοκομμένου φρέσκου μαϊντανού. Το αποτέλεσμα θα είναι εξ’ ίσου καλό. Επίσης δοκιμάστε αν θέλετε να προσθέσετε στη σάλτσα σας κύβους μελιτζάνας ή άλλων λαχανικών που σας αρέσουν, τα οποία θα σωτάρετε μαζί με το κρεμμύδι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Share

Δείτε επίσης !

» Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Υλικά (περίπου 5-6 μερίδες)5-6 φέτες από μεγάλο ψάρι π.χ συναγρίδα, σφυρίδα, πέρκα, ξιφία1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια4 σκελίδες[...]

» Ψάρι ρολό με σάλτσα σκόρδου

Υλικά για 4 άτομα4 φιλέτα ψαριού της αρέσκειας σας (πχ σολομού)αλάτι, πιπέριλίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμαΓια τη σάλτσα σκόρδου1 ματσάκι[...]

Δοκιμάστε...

σούπα-με-φυστικοβούτυρο Υλικά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 ψιλοκομμένα μέτρια κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένες μεγάλες...
μους-μήλου-εύκολα Υλικά 1/2 κιλό μήλα 1 κουτ. σούπας λεμόνι 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φρουί ζελέ λεμόνι 350 γρ....
σάλτσα-pico-de-galloΥλικά 5 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές 2 μεγάλα κρεμμύδια 5-6 πιπεριές jalapenos τουρσί (θα τις...
κόκκινα-αυγά-με-φυσική-βαφήΤην Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα πασχαλινά μας αυγά κόκκινα, με φυσική βαφή.  Εύκολα, γρήγορα και...



 


Ψηφοφορίες

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 118
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 89

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

40
2-3 φορές την εβδομάδα
28
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
10
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.