Monday 27th of March 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά (περίπου 5-6 μερίδες)

  • 5-6 φέτες από μεγάλο ψάρι π.χ συναγρίδα, σφυρίδα, πέρκα, ξιφία
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 μέτριες ντομάτες
  • ½ φλ. κρασί λευκό ξηρό
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λεμόνι και λίγο αλάτι
  • 5-6 κουτ σούπας λάδι (1 για κάθε μερίδα)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το ψάρι και χαράζουμε το ψάρι για να ψηθεί καλά, όλη του η σάρκα.
  2. Βάζουμε το ψάρι σε ταψί, μαζί με το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και προαιρετικά πιπέρι.
  3. Βάζουμε επίσης το μισό λάδι και το αλεύρι.
  4. Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μία ώρα.
  5. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι.
  6. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά βάζουμε στο σκεύος την ντομάτα, το κρασί και τον μαϊντανό.
  7. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν, για να φτιάξουμε μια πιο "δεμένη" σάλτσα.
  8. Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε το ψάρι ενώ στη συνέχεια ψήνουμε 175ο C για 1 ώρα.
  9. Σερβίρουμε μαζί με βραστή ή ωμή σαλάτα όπως με μαρούλι, χόρτα, μπρόκολα ή κολοκυθάκια βραστά.


Κλασσική, ελληνική συνταγή για να ενσωματώσουμε πιο εύκολα το ψάρι στην καθημερινή μας διατροφή. Ειδικά αν διαλέξουμε πιο λιπαρό ψάρι είναι καλή πηγή ω3 λιπαρών οξέων.

Με τα παραπάνω υλικά παίρνουμε 450-500 θερμίδες ανά μερίδα

Δημοσθενόπουλος Χαρίλαος
Κλινικός Διαιτολόγος - Βιολόγος

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Share

Δείτε επίσης !

» Αλάτι, καρδιά και καρκίνος

{loadposition Article_adv}Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την καρδιά, ενώ μόνο οι αλατισμένες τροφές σχετίζονται με[...]

» Ψάρι με φρέσκο κόλιανδρο και ντομάτα

Υλικά για 6 άτομα6 φέτες ψάρι (συναγρίδα , σφυρίδα, ροφό)2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες8 φλιτζ. τσαγιού[...]

» Ψάρι ρολό με σάλτσα σκόρδου

Υλικά για 4 άτομα4 φιλέτα ψαριού της αρέσκειας σας (πχ σολομού)αλάτι, πιπέριλίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμαΓια τη σάλτσα σκόρδου1 ματσάκι[...]

Δοκιμάστε...

μανιταρόσουπα-με-ζωμό-ροσμπίφΦανταστική σούπα για τις κρύες νύχτες δίπλα στο τζάκι !Υλικά (4 μερίδες) 2 κουταλιές βούτυρο 1 μικρό...
σολομός-καπνιστός-με-κρύα-σάλτσα-μουστάρδαςΥλικά για 4 άτομα 4 λεπτές φέτες καπνιστού σολομού Για τη σάλτσα μουστάρδας 2 κουταλιές της...
salata-laxanou-me-ksirous-karpousΥλικά (Μερίδες συνταγής 2) 250 γρ. κόκκινο λάχανο 100 γρ. άσπρο λάχανο 1 κόκκινη πιπεριά 60 γρ....
σολομός-με-σόγια-και-τζίντζερΥλικά (Μερίδες συνταγής 4) 500 γρ. φιλέτο σολομού ¼ κούπας καστανή ζάχαρη 2 κουταλιές γλυκού φρέσκο...



 


Ψηφοφορίες

Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 56
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 187
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 116
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 116
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 88
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 114
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 87
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 87

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής:

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής:

49
Χρήσιμες
13
Ανούσιες
13
Μόδα είναι θα περάσει
7
Αναγκαίες
5
Δεν τις παρακολουθώ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.