Friday 28th of April 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Ψάρι αλά Σπετσιώτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά (περίπου 5-6 μερίδες)

  • 5-6 φέτες από μεγάλο ψάρι π.χ συναγρίδα, σφυρίδα, πέρκα, ξιφία
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 μέτριες ντομάτες
  • ½ φλ. κρασί λευκό ξηρό
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λεμόνι και λίγο αλάτι
  • 5-6 κουτ σούπας λάδι (1 για κάθε μερίδα)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το ψάρι και χαράζουμε το ψάρι για να ψηθεί καλά, όλη του η σάρκα.
  2. Βάζουμε το ψάρι σε ταψί, μαζί με το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και προαιρετικά πιπέρι.
  3. Βάζουμε επίσης το μισό λάδι και το αλεύρι.
  4. Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μία ώρα.
  5. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι.
  6. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά βάζουμε στο σκεύος την ντομάτα, το κρασί και τον μαϊντανό.
  7. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν, για να φτιάξουμε μια πιο "δεμένη" σάλτσα.
  8. Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε το ψάρι ενώ στη συνέχεια ψήνουμε 175ο C για 1 ώρα.
  9. Σερβίρουμε μαζί με βραστή ή ωμή σαλάτα όπως με μαρούλι, χόρτα, μπρόκολα ή κολοκυθάκια βραστά.


Κλασσική, ελληνική συνταγή για να ενσωματώσουμε πιο εύκολα το ψάρι στην καθημερινή μας διατροφή. Ειδικά αν διαλέξουμε πιο λιπαρό ψάρι είναι καλή πηγή ω3 λιπαρών οξέων.

Με τα παραπάνω υλικά παίρνουμε 450-500 θερμίδες ανά μερίδα

Δημοσθενόπουλος Χαρίλαος
Κλινικός Διαιτολόγος - Βιολόγος

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Share

Δείτε επίσης !

» Ψάρι με φρέσκο κόλιανδρο και ντομάτα

Υλικά για 6 άτομα6 φέτες ψάρι (συναγρίδα , σφυρίδα, ροφό)2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες8 φλιτζ. τσαγιού[...]

» Αλάτι, καρδιά και καρκίνος

{loadposition Article_adv}Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την καρδιά, ενώ μόνο οι αλατισμένες τροφές σχετίζονται με[...]

» Ψάρι ρολό με σάλτσα σκόρδου

Υλικά για 4 άτομα4 φιλέτα ψαριού της αρέσκειας σας (πχ σολομού)αλάτι, πιπέριλίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμαΓια τη σάλτσα σκόρδου1 ματσάκι[...]

Δοκιμάστε...

σταφιδόψωμοΥλικά 2 ½ φλιτζάνια (περίπου 400γρ) σταφίδες μαύρες 5 ½ φλιτζάνια αλεύρι (700γρ) αλεύρι 1 ¼...
πασχαλινά-κουλουράκιαΥλικά 500 γρ. βούτυρο γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου) 500 γρ. ζάχαρη 4 αβγά 1/2 ποτήρι νερού χυμό...
κρέπες-σπέσιαλΥλικά 10 φύλλα κρέπας 5 φέτες ζαμπόν κομμένες στη μέση 5 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση 320 gr...
τηγανητό-ρύζι-με-γαρίδες-και-φινόκιοΥλικά 2 Φλυτζάνια Ρύζι  ΜΠΑΣΜΑΤΙ 4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο 2 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 118
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 89
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής:

Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής:

51
Χρήσιμες
13
Ανούσιες
13
Μόδα είναι θα περάσει
7
Αναγκαίες
5
Δεν τις παρακολουθώ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.