Υλικά

  • 1 γουρουνόπουλο περίπου 10 κιλά
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού
  • 20 μαύρες ελιές
  • 2 κληματόβεργες
  • 2 ποτήρια λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το γουρουνόπουλο σε 6 τεμάχια, το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί επάνω σε κληματόβεργες.
  2. Το βρέχουμε καλά με το κρασί και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
  3. Ρίχνουμε στο ταψί τις ελιές και το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες περίπου. Σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Υλικά

  • 800 γρ. χοιρινό από κιλότο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κυδώνια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά ντομάτα πελτέ
  • χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 70 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
  • 200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 2 ποτήρια κρασί ροζέ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το κρέας να ροδίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, την πάπρικα, τον ντοματοπελτέ, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά και 1 ώρα.
  2. Ρίχνουμε τα κυδώνια, αφού πριν τα σωτάρουμε σε λάδι για να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και βράζουμε το φαγητό για 45 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.