Τούρτες

Τούρτα Σαρλοτ σοκολάτας

Υλικά

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ 200-225 γρ.


Για την κρέμα

  • 350 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαντιγύ)

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ

Για το γλάσο

  • 200 γρ. σοκολάτα gianduja τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά


Εκτέλεση

Για την κρέμα

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35 βαθμούς, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

Για το σιρόπι

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.


Για το γλάσο

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Όταν πάρει βράση, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε ανακατεύοντας με μία μαρίζ.

Σύνθεση

  1. Σε μία ψηλή φόρμα σαρλότ καλύπτουμε εσωτερικά τα τοιχώματα με όρθια σαβαγιάρ τα οποία έχουμε ραντίσει με το σιρόπι.
  2. Γεμίζουμε τη φόρμα με την κρέμα μέχρι τη μέση, καλύπτουμε με σαβαγιάρ τα οποία ραντίζουμε με το σιρόπι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με σαβαγιάρ.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
  4. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό.
  5. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό και γαρνίρουμε με φλοίδες σοκολάτα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Τούρτα με σοκολάτα γάλακτος

Υλικά

Για τη βάση

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 20γρ. κακάο

Για τη μους

  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. γάλα
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος κτυπημένη ελαφρά
  • 450 γρ. σοκολάτα γάλατκος λιωμένη
  • 2 φύλλα ζελατίνας

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. μέλι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Χτυπάμε αλλού τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
  3. Τοποθετούμε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων, ρίχνουμε το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
  4. Απλώνουμε το μίγμα σε μία λαδόκολα, σε πάχος 1 εκατοστό, και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά στους 220 βαθμούς.
  5. Αφού κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και αφαιρούμε τη λαδόκολα. Κόβουμε μία λωρίδα πλάτους 8 εκατοστών και την τοποθετούμε γύρω σε ένα στεφάνι τούρτας, διαμέτρου 20 εκατοστών. Κόβουμε την υπόλοιπη βάση σε 2 δίσκους διαμέτρου 18 εκατοστών. Τοποθετούμε τον έναν μέσα στο δαχτυλίδι.
  6. Ετοιμάζουμε τη μους ως εξής: Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά τους κρόκους και τη ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη βράσει.
  7. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα έχουμε μαλακώσει πρηγουμένως σε κρύο νερό. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε και τα 450 γρ, κρέμας γάλακτος.
  8. Βάζουμε τη μισή ποσότητα του μίγματος μέσα στο δαχτυλίδι. Τοποθετούμε τον άλλο δίσκο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  9. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες. Αφαιρούμε τα δαχτυλίδια και γαρνίρουμε το μίγμα της επικάλυψης που έχουμε ετοιμάσει προηγουμένως. δηλαδή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί με κρέμα γάλακτος και λίγο μέλι.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Page 3 of 3

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.