Τούρτες

Τούρτα αμυγδάλου

Υλικά

  • 3 έτοιμα παντεσπάνια
  • 750 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα φιλέ για το στόλισμα
  • ½ φλιτζάνι λικέρ πορτοκάλι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • κερασάκια για το στόλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.
  2. Βάλτε 1 μεγάλο παντεσπάνι στην πιατέλα σερβιρίσματος, αλείψτε το με λικέρ με τη βοήθεια ενός πινέλου, κάντε μία στρώση με σαντιγί, πασπαλίστε με αμυγδαλόψιχα και με ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Επαναλάβετε με τα άλλα δύο παντεσπάνια και τελειώστε με κρέμα σαντιγί, με την οποία θα καλύψετε και τα πλάγια της τούρτας σας. Κάντε αν θέλετε σχέδια με το κορνέ ή δημιουργήστε αυτοσχέδιο κορνέ κάνοντας με μια λαδόκολλα ένα χωνί, ρίξτε μέσα τη σαντιγί και στολίστε την τούρτα σας.
  4. Πασπαλίστε την τούρτα σας με αμύγδαλο φιλέ μέχρι να καλυφθεί σχεδόν όλη η επιφάνειά της.
  5. Τελειώστε βάζοντας λίγα κερασάκια, ή ακόμα καλύτερα, φλούδες από γλυκό πορτοκάλι!


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Τούρτα Blackforest

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 30 γρ. κακάο


Για το σιρόπι

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 120 γρ. Kirsch ή ρούμι


Για τη γέμιση

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. μαυροκέρασα από κομπόστα
  • 50 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • 100 γρ. Κirsch
  • 150 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
  2. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 cm βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20’.
  3. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε το kirsch (ή ρούμι).
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο mixer μέχρι να γίνει αρκετά σφικτή σαντιγί.
  5. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα βατόμουρο.
  6. Στρώνουμε με 250 γρ. περίπου της σαντιγί και τοποθετούμε τα μισά μαυροκέρασα (στραγγισμένα και μουσκεμένα για 1 ώρα στο kirsch). Πάνω από τα κεράσια τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και όταν τοποθετήσουμε και το τρίτο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί και την καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Page 2 of 3

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.