Τούρτες

Τούρτα με κομπόστα ροδάκινο και ανανά

Υλικά

  • 3 πακέτα σαβουαγιάρ (θα τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο
  • 1 κουτί κομπόστα ανανά στο χυμό του


Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας


Για το γαρνίρισμα

  • Σκόνη κακάο και κερασάκια

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε τη σαντιγί σας ρίχνετε από 2 έως 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη) μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.
  3. Βάζετε τη σαντιγί στο ψυγείο να παγώσει.
  4. Αφού έχετε αφήσει το σιρόπι να γίνει χλιαρό, βουτάτε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ μέσα στο σιρόπι και αρχίζετε και στρώνετε τα σαβουαγιάρ μέσα σε μια στρογγυλή πιατέλα, διαμέτρου περίπου 30εκ, όπου θα φτιάξετε την τούρτα σας. Πάνω από την πρώτη στρώση σαβουαγιάρ απλώνετε μια στρώση σαντιγί.
  5. Στραγγίζετε τις κονσέρβες και κόβετε τα ροδάκινα και τον ανανά σε μικρούς κύβους. Ρίχνετε τα μισά φρούτα διάσπαρτα πάνω από τη στρώση σαντιγί. Ξαναστρώνετε μια στρώση σαβουαγιάρ που έχετε μουσκέψει στο σιρόπι, ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα και στο τέλος καλύπτετε όλη την τούρτα με σαντιγί (και στα πλαϊνά). Με τα σαβουαγιάρ που έχουν μείνει «χτίστε» τα πλαϊνά της τούρτας.
  6. Αν κάποιο δεν κολλήσει, χρησιμοποιήστε στο σημείο αυτό λίγο έξτρα σαντιγί.
  7. Στολίστε την τούρτα σας βάζοντας λίγα κερασάκια και πασπαλίζοντας με λίγο κακάο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Τούρτα γρήγορη με cookies βανίλιας και σοκολάτας

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί 30εκ

  • 800 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 πακέτο cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας
  • 1 πακέτο cookies σοκολάτα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • λίγο λικέρ αμυγδάλου (amaretto)


Για το στόλισμα

  • 1 μπάρα λευκή σοκολάτα
  • 1 μπάρα σοκολάτα γάλακτος
  • 1 μπάρα σοκολάτα πικρή
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και την αφήνετε μέχρι να αρχίζει να βράζει. Κόβετε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια ομοιόμορφη σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε στο μίγμα το μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε και πάλι καλά.
  2. Τοποθετείτε τα cookies μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ραντίζετε με λίγο λικέρ αμυγδάλου.
  3. Τοποθετείτε μεμβράνη στη βάση και στα πλαϊνά ενός στρογγυλού ταψιού, διαμέτρου 30εκ. περίπου.
  4. Στρώνετε τη μισή σοκολατένια κρέμα στον πάτο του ταψιού και από πάνω στρώνετε τα cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας. Βάζετε το ταψί για 15' στην κατάψυξη για να πήξει η κρέμα.
  5. Μετά το βγάζετε και στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και τέλος μια στρώση από τα μπισκότα σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.
  6. Αφού στερεωθεί τελείως το γλυκό αναποδογυρίζετε το ταψί σε μια πιατέλα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Τρίβετε από πάνω άσπρη, μαύρη και σοκολάτα γάλακτος και πασπαλίζετε με φουντούκια.
  7. Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία, και αντί για τούρτα να φτιάξετε το γλυκό σε μικρά φορμάκια, φτιάχνοντας έτσι πάστες αντί για ενιαία τούρτα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Page 1 of 3

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.