Σούπες

Κρεμμυδόσουπα με γιαούρτι

Υλικά (για 1 μερίδα)

  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • ¼ μικρό λάχανο
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 μικρό πράσο
  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • ¼ κουτ. πάπρικα
  • ¼ κουτ. σκόρδο σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. άπαχο γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα βράζετε σε κατσαρόλα μαζί με περίπου 50 γραμ. νερό. Αφού πάρουν μια βράση, τα αφήνετε να σιγοβράσουν για ακόμα 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί ξεχωριστά.
  2. Αδειάζετε τα λαχανικά στο μπλέντερ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και τα αναμειγνύετε. Προσθέτετε στο μπλέντερ το ζουμί και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι το μείγμα να πολτοποιηθεί εντελώς. Αδειάζετε το μείγμα σε βαθύ πιάτο και προσθέτετε το γιαούρτι.
  3. Τρώγετε ζεστό ή το αφήνετε να κρυώσει λίγο.


Ζαφειράκη Αγγελική
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Κρεμμυδόσουπα κλασσική

Υλικά για 6 άτομα

  • 6-7 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη light
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 λίτρα ζεστός ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι


Για το σερβίρισμα

  • 1 μπαγκέτα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 200γρ γραβιέρα τριμμένη
  • λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στην κατσαρόλα τη μαργαρίνη και όταν ζεσταθεί λίγο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας. Πρέπει να γίνουν διαφανή και να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν.
  2. Στη συνέχεια, πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ζωμό βραστό. Μπορείτε αν θέλετε να μην το ρίξετε όλο από την αρχή και να κρατήσετε λίγο για το τέλος ώστε να ρυθμίσετε την πυκνότητα της σούπας. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Αν θέλετε μια πιο βελούδινη σούπα, μπορείτε μόλις τελειώσετε το μαγείρεμα να την περάσετε στο μπλέντερ.
  3. Για να σερβίρετε: Κόβετε μια μπαγκέτα σε 3-4 μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια κόβετε το κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος. Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι, πασπαλίζετε με λίγο σκόρδο σε σκόνη και τα βάζετε στο φούρνο να στεγνώσουν καλά, να γίνουν σαν φρυγανιές.
  4. Όταν όλα είναι έτοιμα για σερβίρισμα, βάζετε λίγη τριμμένη γραβιέρα πάνω στις ψημένες φέτες του ψωμιού και τις βάζετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά ώστε να λιώσει το τυρί.
  5. Βάζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύετε με τις φέτες με το λιωμένο τυρί.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.