Σούπες

Σούπα με Φυστικοβούτυρο

Σούπα με Φυστικοβούτυρο

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένα μέτρια κρεμμύδια
  • 2 ψιλοκομμένες μεγάλες κόκκινες μακριές πιπεριές (όχι καυτερές)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
  • 1 συσκευασία χυμό τομάτας
  • 8  κούπες χυμό από ζωμό λαχανικών (κούπες νερό με διαλυμένο κύβο λαχανικών)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
  • 2/3 κούπας φυστικοβούτυρο (extra crunchy)
  • 1/2 κούπας ρύζι ολικής άλεσης (όχι μαγειρεμένο)

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο τέλος  βάλτε και το σκόρδο ανακατεύοντας.
  2. Προσθέστε τις τομάτες, τον χυμό από τους κύβους, το πιπέρι και το τσίλι. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, με ανοιχτό καπάκι, για περίπου 30 λεπτά.
  3. Προσθέστε το ρύζι, σκεπάζοντας την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 15’ ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέστε και το φυστικοβούτυρο και προσέξτε να ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Η σούπα σας είναι έτοιμη!

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Κρύα σούπα με γιαούρτι

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατίζετε τις φέτες του αγγουριού και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να φύγει το νερό.
  2. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο μαζί με τη μισή γλυκιά πάπρικα να χρωματιστεί το λάδι. Το αφήνετε να περιμένει.
  3. Αραιώνετε το γιαούρτι με ½ λίτρο παγωμένο νερό . Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια, τα κομματάκια της ντομάτας και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά.
  4. Ξεπλένετε τα αγγούρια από το αλάτι και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τα ρίχνετε μέσα στη σούπα.
  5. Αλατίζετε και πιπερώνετε και ρίχνετε μέσα το λάδι που έχετε αρωματίσει με τη πάπρικα.
  6. Τοποθετείτε τη σούπα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να δέσουν οι μυρωδιές.
  7. Τη σερβίρετε σε μπολάκια, πασπαλίζοντάς τη με την υπόλοιπη πάπρικα και με κλωναράκια άνηθο. Τρώγεται κρύα ή δροσερή και μπορεί να είναι το πρώτο πιάτο ενός μικρού φιλικού δείπνου.


Συμβουλή: Για λιγότερες θερμίδες επιλέξτε light γιαούρτι και περιορίστε το λάδι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κρουτόν ολικής αλέσεως για πιο τραγανή αίσθηση.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.