Κρεμμυδόσουπα

Υλικά

  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό + 2 κύβους ζωμό βοδινού
  • 4 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  • 75 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 ψωμάκια

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει η σούπα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί.
  2. Μοιράζουμε τη σούπα σε 4 πυρίμαχα μπολάκια.
  3. Κόβουμε τα ψωμάκια σε 8 φέτες. Σε κάθε μπολάκι βάζουμε 2 φέτες πασπαλίζοντάς τες με το τριμμένο τυρί.
  4. Τοποθετούμε τα μπολ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω, για 10 - 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

270 θερμίδες / μερίδα

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.