Σοκολάτα

Σοκολατάκια γεμιστά με φρέσκες φράουλες

Υλικά

  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (2 συσκευασίες)
  • 500 γρ φράουλες

Εκτέλεση

  1. Πλύντε τις φράουλες, αφήνοντας το κοτσάνι τους. Αφήστε τις να στραγγίξουν και στεγνώστε τις τελείως με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τις στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
  2. Στρώστε σε ένα ρηχό ταψί ή μια μεγάλη πιατέλα λαδόκολλα για να ακουμπήσετε τις φράουλες. Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό. Μόλις βράσει, ακουμπήστε από πάνω μια μικρότερη κατσαρόλα, φροντίζοντας να μην ακουμπά στον πάτο της άλλης, αλλά να ζεσταίνεται από το καυτό νερό. Έτσι θα έχετε ένα αυτοσχέδιο μπεν-μαρί. Μέσα στο μικρό κατσαρολάκι ρίξτε την κουβερτούρα που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, για να λιώσει γρηγορότερα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.
  3. Κρατήστε μια φράουλα από το κοτσάνι της και βουτήξτε την μέσα στην σοκολάτα, στριφογυρίζοντάς την απαλά. Σηκώστε την, κρατήστε την πάνω από το κατσαρολάκι με τη ζεστή σοκολάτα και αφήστε την σοκολάτα που περισσεύει να στραγγίξει και πάλι μέσα. Στη συνέχεια αφήστε τη φράουλα με τη σοκολάτα πάνω στο χαρτί, με το οποίο έχετε καλύψει το ταψί/πιατέλα. Επαναλαμβάνετε για όλες τις φράουλες. Όταν έχετε καλύψει όλες τις φράουλες με σοκολάτα, βάλτε τις στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
  4. Τα σοκολατάκια αυτά πρέπει να καταναλώνονται σχετικά γρήγορα, γιατί σιγά-σιγά το κοτσανάκι τους μαραίνεται και οι φράουλες αφήνουν τους χυμούς τους και ζαρώνουν. Γι αυτό φροντίστε να τα προετοιμάσετε περίπου 2-3 ώρες πριν τα σερβίρετε και μην φτιάξετε πολλά παραπάνω από αυτά που πιστεύετε ότι θα καταναλωθούν.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Μπουκίτσες με σοκολάτα και καρύδα

Υλικά

  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 250γρ καρύδα τριμμένη
  • 3 ασπράδια αυγού
  • Ξύσμα ενός λεμονιού


Για το γαρνίρισμα

  • 1 κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 βαθύ πιάτο γεμάτο καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ ώστε να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτετε λίγο-λίγο τη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο ξύσμα λεμονιού και την τριμμένη καρύδα. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. Παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας και αφήνετε βουναλάκια σκορπισμένα πάνω στο χαρτί. Ψήνετε για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς. Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχετε είναι τραγανές μπουκίτσες εξωτερικά αλλά μαλακές εσωτερικά. Βγάζετε από το φούρνο να κρυώσουν.
  2. Φτιάχνετε το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνοντας καλά την κρέμα γάλακτος, βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Στη συνέχεια βουτάτε τις μπουκίτσες καρύδας ολόκληρες ή ένα μέρος μέσα στο γλάσο και αμέσως μετά τις βουτάτε μέσα στο πιάτο με την καρύδα ώστε να κολλήσει τριμμένη καρύδα εκεί που θέλετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.