Σοκολάτα

Σοκολατόπιτα …κόλαση!

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28cm

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (οι συσκευασίες κουβερτούρας είναι συνήθως των 100 γρ ή των 125γρ)
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light για λιγότερες θερμίδες)
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια αλεσμένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, πχ καρύδια ή αμύγδαλα, ανάλατους και ξεφλουδισμένους)


Για το γλάσο

  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)
  • 125 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και αφήστε τα να χτυπηθούν καλά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέστε τα αυγά, και στη συνέχεια το αλεύρι και τα φουντούκια.
  2. Λιώνετε σε μπεν-μαρί τις σοκολάτες: Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει νερό (κάτω από τη μέση της κατσαρόλας) και μόλις αρχίσει και βράζει τοποθετείτε από πάνω μια μικρότερη κατσαρόλα μέσα στην οποία λιώνετε τις κουβερτούρες (προσοχή να μην πέσει νερό μέσα στο κατσαρολάκι όπου λιώνετε τις κουβερτούρες!).
  3. Ρίχνετε τις λιωμένες σοκολάτες μέσα στο μίγμα του μίξερ και αφήνετε να χτυπηθούν όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. Ρίχνετε το μίγμα σε ταψί που έχετε αλείψει με μαργαρίνη (τα παραπάνω υλικά είναι για ταψί 28cm. Αν το ταψί σας είναι πολύ μεγαλύτερο, το μίγμα θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα και δεν θα έχετε μια ζουμερή σοκολατόπιτα. Αν πάλι είναι μικρότερο η σοκολατόπιτά σας δεν θα ψηθεί καλά, με αποτέλεσμα να παραείναι ζουμερή!)
  5. Ψήνετε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ακριβώς.
  6. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα, την οποία έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το γλάσο.
  7. Περιχύνετε την σοκολατόπιτα με το γλάσο και την αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 20-30 λεπτά πριν σερβίρετε.
  8. Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχετε είναι μια ζουμερή σοκολατόπιτα και όχι ένα στεγνό κέικ. Αν ο φούρνος είναι πολύ δυνατός ίσως χρειαστούν 2-5 λεπτά λιγότερο ψήσιμο. Η σοκολατόπιτα τρώγεται υπέροχα όταν είναι χλιαρή, αλλά ακόμα και παγωμένη θα σας ενθουσιάσει! Φυσικά, ο συνδυασμός μιας ζεστής σοκολατόπιτας με μια μπάλα παγωτό βανίλια αποτελεί το απόλυτο δίδυμο!


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Σοκολατάκια με λικέρ, έτοιμα στη στιγμή

Υλικά

  • 1 ½ κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400γρ)
  • 50 ml λικέρ της αρεσκείας σας (πχ Grand Marnier πορτοκάλι)
  • Τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (Προσοχή! Η σοκολάτα σας δεν πρέπει να κάψει πολύ γιατί τα σοκολατάκια σας δεν θα γυαλίζουν…). Την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε για λίγο μέχρι να γίνει χλιαρή. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το λικέρ και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει για λίγο ακόμα. Βάζετε το μίγμα σε κορνέ και απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί μια λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας το κορνέ φτιάχνετε μικρές ροζετούλες διάσπαρτα πάνω στο φύλλο της λαδόκολλας.
  2. Πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι και αφήνετε τα σοκολατάκια σας στο ψυγείο να παγώσουν! Τόσο απλά, τόσο γρήγορα!


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr



Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.