Σοκολάτα

Μους σοκολάτας

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σοκολάτα guanaja 70% κακάο ‘Valrhona’
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών.
  4. Ανακατεύουμε από πάνω προς τα κάτω για να μην «πέσει» το μείγμα. Γεμίζουμε 4-5 ποτήρια.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα καλυμμένα με κακάο

Υλικά για 30 μερίδες

  • 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά)
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
  • 80 γρ. βούτυρο (μαλακό)
  • 100 γρ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 50-60οC και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αλλά όχι να πήξει.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  3. Τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για περίπου μία εβδομάδα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.