Σοκολάτα

Σοκολατένιος πειρασμός

Σα κέικ με ρευστή σοκολατα!


Υλικά
  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 8 μεγάλα αυγά (εγώ έβαλα 3)
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. φυστίκια Αιγίνης (προαιρετικα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. Ρούμι

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρι λιώνω την σοκολάτα με το βούτυρο. Αφού λιώσουν προσθέτω τα 150 γρ. ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύω.
  2. Το βγάζω απο την φωτιά και προσθέτω τα αυγά και το αλάτι.
  3. Βουτυρώνω το ταψί μου και το καλυπτω με κακάο. Βγάζω το περίσσευμα.
  4. Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Μόλις εχει φτάσει σε αυτη τη θερμοκρασία βάζω το γλυκό μέσα και το αφήνω για 5 λεπτά.
  5. Σβήνω τον φούρνο και αφήνω το γλυκό μέσα για 15 λεπτά. Μετά βγάζω το γλυκό από το φούρνο και το αφήνω να κρυωσει.

 

Συμβουλή

Αν το κόψετε όσο είναι ακόμα ζεστό ρέει η σοκολάτα από μέσα. Γίνεται φανταστικό!

 

Τη συνταγή μας την έστειλε η φίλη μας Αλεξία. Σε ευχαριστούμε πολύ.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Brownie - Υγρό κέικ σοκολατας με καρύδια

Υλικά

  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 90 γραμμάρια αλεύρι
  • 180 γραμμάρια καρύδια ψίχα

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (40ο C).
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι ν’ ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια.
  3. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
  4. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 25 λεπτά ακριβώς.
  5. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει γι’ αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.