Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα καλυμμένα με κακάο

Υλικά για 30 μερίδες

  • 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά)
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
  • 80 γρ. βούτυρο (μαλακό)
  • 100 γρ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 50-60οC και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αλλά όχι να πήξει.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  3. Τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για περίπου μία εβδομάδα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.