Υλικά για 2 Μερίδες
- 250 γρ ρεθύθια αποφλοιωμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)
- λίγο αλάτι
- 2 κτ.σ λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Βράστε τα ρεβίθια και κρατήστε τον ζωμό τους.
- Λιώστε τα με ένα πιρούνι ή περάστε τα στον μύλο του πουρέ
- Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού, λίγο αλάτι, το τριμμένο σκόρδο κ το
- λάδι.
- Ανακατέψτε τα προσθέτοντας σιγά σιγά ζωμό από τα ρεβίθια μέχρι να γίνει αλοιφή.
- Σερβίρετε και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανδρουλάκη Καλλιόπη
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr