Νοτιοαφρικανική σαλάτα αβοκάντο γεμιστό με θαλασσινά

Νοτιοαφρικανική σαλάτα αβοκάντο γεμιστό με θαλασσινά

Υλικά

  • ¼ του μεγάλου φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • ¼ του μεγάλου φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 μεγάλο βαζάκι μαγιονέζα
  • ½ κιλό καβουρόψυχα ή αστακό
  • 250 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
  • 8 αβοκάντο
  • φύλλα μαρουλιού
  • 1 γκρέιπ φρουτ ή ανανά
  • 1 πράσινη (γλυκιά) πιπεριά
  • 1 κόκκινη (καυτερή) πιπεριά
  • 1 πικρομάρουλο (chicory)
  • 1 βραστό (σφιχτό) αυγό
  • κάπαρη
  • 1 καρότο κομμένο σε ενδιαφέροντα σχήματα μαύρες ελιές (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο στο μίξερ. Μαρινάρουμε ελαφρά τα θαλασσινά με αυτό το μείγμα.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε σχήμα λουλουδιού στη μέση μίας μεγάλης
  3. πιατέλας και γύρω-γύρω διακοσμούμε με τα φύλλα του μαρουλιού. Γεμίζουμε το κενό που αφήνει το κουκούτσι του αβοκάντο με τα μαριναρισμένα θαλασσινά.
  4. Στο χείλος της πιατέλας τοποθετούμε -σε 4 σημεία- ψιλοκομμένο γκρέιπ φρουτ. Ανάμεσα στα 4 αυτά σημεία, τοποθετούμε εναλλακτικά μακρόστενες λωρίδες πιπεριάς, πικρομάρουλου,βραστού αυγού, καρότου και κάπαρης. Προαιρετικά προσθέτουμε μαύρες ελιές.
  5. Σερβίρουμε μ’ ένα ποτήρι φοινικόκρασο.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.