Friday 28th of April 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Σαλάτες

Σαλάτα με ψητά λαχανικά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μία απλή σαλάτα με ψητά λαχανικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα ή γέμιση σε σάντουιτς. Είναι μία εύκολη συνταγή με λαχανικά που είναι κατάλληλη και για δίαιτα. Έχει μελιτζάνα, κολοκυθάκια και πιπεριές πολλών χρωμάτων. Για να βγει καλή χρειάζεσαι ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο καλής ποιότητας.

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 1 στρογγυλή πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 στρογγυλή κίτρινη πιπεριά
  • 1 στρογγυλή πράσινη πιπεριά
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση
Καθαρίζεις το κρεμμύδι και το κόβεις σε ροδέλες. Κόβεις τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες 1 εκατοστού. Κόβεις της πιπεριές σε χοντρές λωρίδες. Αλείφεις τα λαχανικά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι. Τα ψήνεις στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 6 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Βάζεις τα λαχανικά σε ένα μεγάλο πιάτο και προσθέτεις το ψιλοκομμένο σκόρδο. Περιχύνεις με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Πασπαλίζεις με μαϊντανό.
Σερβίρεις αμέσως ζεστά. Μπορεί να γίνουν σάντουιτς ή να χρησιμοποιηθούν σαν γαρνιτούρα σε κρέατα και λαχανικά.

Ταιριάζουν με γιαούρτι ή με χούμους. Συνδύασέ τα με κάποιο από αυτά μέσα σε αραβική πίτα για ένα τέλειο σάντουιτς!
Αν θες να μειώσεις τις θερμίδες, βάλε μόνο 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Σαλάτα Coleslaw

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Υλικά

  • ½ λάχανο άσπρο πολύ ψιλοκομμένο
  • ½ λάχανο κόκκινο πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 2-3 καρότα τριμμένα
  • 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 3/4 φλιτζανιού κέτσαπ
  • 3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα light
  • 1 κουταλιά της σούπας horseradish
  • Αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξίδι




Εκτέλεση
Αναμιγνύετε όλα τα λαχανικά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας) και λίγο ξίδι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε για λίγη ώρα (περίπου 10 λεπτά) να ποτιστούν από το ξιδάκι (ανακατεύετε άλλες 2-3 φορές εντωμεταξύ). Αν βγάλουν ζουμάκι το στραγγίζετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, την κέτσαπ, τη μαγιονέζα και τη horseradish μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε με αυτή της σος την σαλάτα σας και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται. Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δοκιμάστε...

χοιρινό-με-κυδώνια-και-δαμάσκηναΥλικά 800 γρ. χοιρινό από κιλότο 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 4 κυδώνια κομμένα σε φέτες 2 κουταλιές...
ρεβανί-θεϊκό Υλικά 1 1/2 πακέτο βούτυρο 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 6 αυγά ξύσμα πορτοκαλιού 2 φλ. τσαγιού...
ρύζι-cantonese Υλικά 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδου...
κουμκουάτ-γλυκό-κουταλιούΥλικά ½ κιλό κουμκουάτ 1 κιλό ζάχαρη ½ λίτρο νερό ½ κουταλάκι γλυκού ξινό 100 γρ. ψίχα...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 89
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 118
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

41
3-4 φορές το μήνα
32
2-3 φορές την εβδομάδα
16
Σπάνια ή ποτέ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.