Σάλτσες

Πέστο βασιλικού

Πέστο βασιλικού

Το πέστο βασιλικού είναι τόσο εύκολο να το κάνετε με ένα multi και να αιχμαλωτίσετε τέλεια το καλοκαίρι μέσα του. Ο συνηθέστερος τρόπος για να απολαύσετε το πέστο βασιλικού είναι στα ζυμαρικά, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν καρύκευμα για να προσθέσετε ένα τόνο καλοκαιρινής φρέσκιας γεύσης στα σάντουιτς. Το πέστο βασιλικού παγώνει και έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αργότερα. Αν σκοπεύετε να το παγώσετε, μην προσθέσετε την παρμαζάνα. Προσθέστε την όταν χρησημοποιήσετε το πέστο, αφού ξεπαγώσει.

Υλικά (για 1 φλιτζάνι)

  • 1 φλιτζάνι βασιλικός1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια (ψημένα)
  • 1/4 φλιτζανιού Parmigiano-Reggiano (τριμμένη)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού για γεύση (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα multi και δουλέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Πέστο με λιαστή ντομάτα

Πέστο με λιαστή ντομάταΤο πέστο είναι πραγματικά εύκολο να το κάνετε και μπορείτε να παίζετε με διαφορετικές γεύσεις. Το συγκεκριμένο εκτός του ότι είναι εξαιρετικά απλό να το κάνετε είναι και γευστικότατο! Χρησιμοποιήστε αυτό το πέστο σε ζυμαρικά ή σε σάντουιτς.

Υλικά (φτιάχνετε 1/2 φλιτζάνι)

  • 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (χωρίς το λάδι)
  • 2 κουταλιές φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια (ψημένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας Parmigiano Reggiano (τριμμένη)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο (ή λάδι από λιαστή ντομάτα)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα υλικά στο multi και δουλέψτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιγενές μίγμα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.