Σάλτσες

Σάλτσα με σταφίδες και μήλο για ψητό κρέας

Υλικά

  • 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε κύβους
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες σκούρες
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλαράκι κανέλλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό (προαιρετικά)
  • 2 ποτήρια ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη




Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε σε μέτρια φωτιά να βράσουν τα μήλα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις τα μήλα και τα κρεμμύδια είναι έτοιμα προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει άλλες 2-3 βράσεις (το μίγμα σας θα αρχίσει να πήζει). Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα σας να κρυώσει και να πήξει περισσότερο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Σάλτσα φέτας για ψητά

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 250 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο δυόσμο

 

 

 

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρόλα και λίγο πριν βράσει προσθέτετε την φέτα και το λεμόνι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει η φέτα να λιώνει και η σάλτσα σας να πήζει. Μόλις η σάλτσα πήξει λίγο προσθέτετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου πάνω στο μάτι. Στη συνέχεια αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε αλάτι (ίσως να μην χρειαστεί αν η φέτα είναι αρκετά αλμυρή), πιπέρι, λίγο δυόσμο και ρίγανη. Ανακατεύετε κι αφήνετε τη σάλτσα για τουλάχιστον 15 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρετε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.