Σάλτσες

Σάλτσα Pico de Gallo

Υλικά

  • 5 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 5-6 πιπεριές jalapenos τουρσί (θα τις βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
  • 4 κλωναράκια κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι




Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε από το εσωτερικό τα σπόρια και τα ζουμιά της ντομάτας και ψιλοκόβετε (σε κυβάκια) το υπόλοιπο. Ψιλοκόβετε επίσης το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ανακατεύετε με τις ντομάτες, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Αφήστε την κρύα σάλτσα σας στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να αρωματιστούν καλά όλα τα λαχανικά και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Σάλτσα τύπου Jack Daniel’s

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1½ κουταλιά της σούπας ταμπάσκο (ή ένα κοφτό κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι)
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας γουοστερσάιρ σος (worcestershire sauce - θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • ½ φλιτζάνι ουίσκι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 κύβους βοδινού




Εκτέλεση
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (για να μην κολλήσει στον πάτο και γίνει καραμέλα) και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού στο μισό και αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει. Αφήστε την να κρυώσει πριν σερβίρετε, ώστε να πήξει περισσότερο και να έχετε τη υφή μιας αραιής μαρμελάδας. Για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα επιλέξτε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ώστε ακόμα και στις στιγμές που η σάλτσα σας θα φουσκώνει να μην χυθεί έξω από το σκεύος σας. Πριν τη σερβίρετε, και αν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα σας λίγη περισσότερη ένταση, στάξτε λίγες ακόμα σταγόνες ουίσκι και ανακατέψτε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.